Programok (1. szakasz)

UNESCO-asszociált iskola lévén, a Nagykossuth vezetői és tanárai  - az egyetemi professzorokkal összefogva - különösen figyelemmel kísérték az Európai Tehetségtanács fejlesztőprogramjait, kutatásait. Így működött iskolánkban UNESCO tábor, indult el a Globe Program, mely több éve futó, környezetvédelmi program, helyi mérésekre és azok kiértékelésére épül, s ennek keretében 2008 óta a németországi Goethe Intézet partneriskolája vagyunk. Ez a kapcsolat elsősorban szakmai támogatást, azon belül színes lehetőségeket nyújt a németet tanulók és a németet tanítók számára egyaránt.

A program keretében a diákoknak lehetősége van részt venni számos, a hagyományos osztálytermi oktatáson túlmutató német nyelvű nemzetközi projektben, pl. színházi találkozókon, online újságíró kurzuson, a Vitázik a világ ifjúsága elnevezésű rangos nemzetközi vitaversenyen, vagy látogathatják a német nyelvű Goethe Mozi előadásait, illetve az iskola Deutscher Kulturkreis elnevezésű foglalkozásait.

Partneriskolai státuszunknak köszönhetően tehetséges tanulóink anyagi és szakmai támogatást kapnak a Goethe Intézet nyelvvizsgáinak sikeres letételéhez, legkiemelkedőbb diákjaink pedig 3 hetes nyári németországi ösztöndíjban részesülnek.

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 14. 13:10