Ismét lehet jelentkezni a DETEP-be

Ismét lehet jelentkezni a DETEP-be

 

Tehetséges hallgatók

 

A 2017/2018-as tanév 2. félévében is lehetőség van jelentkezni a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjába, a DETEP-be. 

A DETEP az egyetemen működő tehetséggondozó programokat, műhelyeket fogja össze, és az országban egyedülálló módon komplexen foglalkozik a tehetségekkel. A tudományos munka mellett, melyet a hallgatók meglévő tárgyaikon felül teljesítenek, igyekszünk olyan plusz szolgáltatásokat nyújtani, amelyek segítségével a tehetségesek minden területen a legjobbat tudják kihozni magukból. 

A 2017/2018-as tanévben tréningsorozatokkal és interdiszciplináris kutatócsoportban való részvétellel próbáljuk kibontakoztatni a hallgatókban rejlő tálentumot. Ebben a tanévben is a Nemzeti Tehetségprogram pályázata (NTP-FKT-17) segÍtségével tudjuk biztosítani a fejlődést résztvevőinknek. 

 
 
 
Mit nyújt a program
- Kutatómunka szakképzett témavezető segítségével.
- Teljesítmény után járó ösztöndíj tagozatos hallgatóknak
- Végzéskor diplomamelléklet a programban való részvételről, az elért eredmények felsorolásával. A diplomamelléklet előnyt jelenthet az MA és PhD képzésre való jelentkezéskor.
- A Tehetségprogramban részt vevő hallgató számára intézeti/tanszéki kutatóhelye – lehetőségei szerint – biztosítja az alábbi juttatásokat: fénymásolási hozzájárulás, konferenciák/művészeti és szakmai versenyek részvételi díja, utazás és szállásdíj, terepmunka költségei, könyvtári szolgáltatások (díjmentes beiratkozás, köteles példányok kölcsönzése), kutató utak támogatása.
- Plusz tárgyak/kurzusok felvételének lehetősége
- A teljesítménykreditet szerzett hallgató ajánlást, igazolást kaphat a kari koordinátortól illetve a DETEP irodától a következő pályázatokhoz: kiemelt és köztársasági ösztöndíj, alapítványi pályázatok, hazai és külföldi konferenciák, tanulmányutak, külföldi részképzés, nyári ösztöndíjak.
 
Jelentkezés a programba
- A hallgató rendelkezzen kutatási témával (érdeklődési terület) és ehhez keressen megfelelő témavezetőt.
- A jelentkezés tartalmi feltételei: a programba jelentkezhet minden aktív, nappali és levelező tagozatos alap-, mesterszakos illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgató, aki tanulmányait nem szakította meg két szemeszternél hosszabb időszakra, s aki rendelkezik 2 lezárt félévvel.
- Azok a hallgatók, akik jelenleg mesteres tanulmányaikat folytatják, de alapképzésükön is a DE hallgatói voltak, is jelentkezhetnek a programba.
- Azok az elsős hallgatók, akiket érdekel a program, a lehetőségeikről érdeklődjenek a DETEP irodában vagy e-mailben (detep@unideb.hu, Főépület 212.)

 
A jelentkezés menete
•    regisztracio.unideb.hu oldal megnyitása
•    a megfelelő jelentkezési lap kiválasztása, azaz aki 2017/2018 1. félévében detepes volt alapképzésén, az a mesterszakosoknak szóló jelentkezési lapot töltse ki, aki új belépő, az a neki szóló jelentkezési felületre lépjen be! Aki nem végzett tanulmányaival, nem szükséges újra jelentkeznie. 
•    kb. egyoldalas kutatási/munkaterv, a témavezetővel egyeztetve (témavezetői és saját aláírással, a jelentkezéskor kell feltölteni)
•    Nappali tagozatos hallgatók jelentkezése kizárólag elektronikus úton történik. 
•    LEVELEZŐS HALLGATÓK JELENTKEZÉSE: a munkatervet, témavezetői ajánlást, eddigi teljesítmények listáját, önéletrajzot személyesen (főépület 212.) vagy postai úton (4002. Debrecen, Pf. 400.) juttassa el a Tudományos Igazgatóságra. Levelezős hallgatók felvételéről a mindenkori Tehetségtanács dönt!
 
Jelentkezési határidő: 2018. február 15.
  
Fontos, hogy a jelentkezési lap minden egyes pontja ki legyen töltve, és a munkaterv le legyen adva, mert a formailag nem megfelelő jelentkezések nem kerülnek elbírálásra.
A formai ellenőrzés után a kari DETEP Bizottságok illetve a Tehetségtanács döntenek a felvételről, február 25-ig.
A hallgatók március 2-ig e-mailben értesítést kapnak a döntésről.
Természetesen aki alapszakosként DETEP-es volt és szeretné mesterszakon is folytatni, annak újrajelentkezés szükséges. 
 
További információk:
Mándy Zsuzsa
tehetség koordinátor
Tudományos Igazgatóság (212. szoba)
Tel: 512-900/62280-as mellék
E-mail: detep@unideb.hu
Honlap: detep.unideb.hu
Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 19. 10:17