Jelentkezés a tehetséggondozó programba

2022, augusztus 26 - 09:00
Szeptember 18-ig jelentkezhetnek az érdeklődő hallgatók a tehetséggondozó programba

Újra lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjába.
A program célja, hogy elősegítse a hallgatókban rejlő tehetség kibontakoztatását. A tehetséggondozás elsősorban a tanszékeken, illetve intézetekben történik, alapját a témavezető oktatók irányításával végzett hallgatói kutatómunka jelenti. 

MIT NYÚJT A PROGRAM

 • Kutatómunka szakképzett témavezető segítségével
 • Teljesítmény után járó ösztöndíj
 • Végzéskor diplomamelléklet a programban való részvételről, az elért eredmények felsorolásával. A diplomamelléklet előnyt jelenthet az MA és PhD képzésre való jelentkezéskor.
 •  A Tehetségprogramban részt vevő hallgató számára intézeti/tanszéki kutatóhelye – lehetőségei szerint – biztosítja az alábbi juttatásokat: fénymásolási hozzájárulás, konferenciák/művészeti és szakmai versenyek részvételi díja, utazás és szállásdíj, terepmunka költségei, könyvtári szolgáltatások (díjmentes beiratkozás, köteles példányok kölcsönzése), kutató utak támogatása.
 • Plusz tárgyak/kurzusok felvételének lehetősége
 • Kompetenciafejlesztő tréningeken/ workshopokon való részvétel lehetősége
 • A  programban részt vevő hallgatók ajánlást, igazolást kaphatnak a DETEP koordinátortól  a következő pályázatokhoz: kiemelt szakmai és nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, alapítványi pályázatok, hazai és külföldi konferenciák, tanulmányutak, külföldi részképzés, nyári ösztöndíjak.

 

JELENTKEZÉS A PROGRAMBA 

 A hallgató rendelkezzen kutatási témával (érdeklődési terület) és ehhez keressen megfelelő témavezetőt.

 

A jelentkezés tartalmi feltételei

 • A  programba jelentkezhet minden aktív, nappali és levelező tagozatos alap-, mesterszakos illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgató, aki tanulmányait nem szakította meg két szemeszternél hosszabb időszakra, s aki rendelkezik 2 lezárt félévvel.
 • Azok a hallgatók, akik jelenleg mesteres tanulmányaikat folytatják, de alapképzésükön is a DE hallgatói voltak, is jelentkezhetnek a programba.
 • Elsős alap-, illetve osztatlan képzésben részt vevők, valamint azok a mesterszakos hallgatók, akik alapszakjukat nem  DE-n végezték akkor jelentkezhetnek, ha rendelkeznek releváns tudományos versenyeredményekkel, cikkekkel, TDK, OKTV részvétellel
 • Azoknak a hallgatóknak, akik alapképzésen a DETEP tagjai voltak és mesterképzés alatt is szeretnének a programban maradni,  újra kell jelentkezniük. 

 

Jelentkezhetek-e a DETEP-be?

     Alapszakos elsős    

rendelkezem tudományos cikkel, előadással, versenyeredménnyel

igen 
 Alapszakos elsős

nincs semmilyen tudományos eredményem

nem 
Alapszakos felsőbb éves

van 2 lezárt félévem, kutatási témám, választott témavezetőm

igen
Mesterszakos elsős 

alapszakomat a DE-n végeztem, van kutatási témám, és választott témavezetőm

igen 
Mesterszakos elsős 

alapszakomat nem a DE-n végeztem, de van tudományos cikkem, előadásom, OTDK, TDK eredményem 

igen 
Mesterszakos elsős 

nincs tudományos eredményem

nem 
Osztatlan képzésben elsős 

rendelkezem tudományos cikkel, előadással, versenyeredménnyel

igen 
Osztatlan képzésben elsős 

nincs semmilyen tudományos eredményem

még nem 
Osztatlan képzésben felsős 

van 2 lezárt félévem, és kutatási témám, választott témavezetőm

igen
PhD hallgató  -  nem

 

 

A JELENTKEZÉS  KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNIK !      

 • Jelentkezés a DETEP honlapon keresztül történik (Tehetséggondozás menüpont, JELENTKEZÉS A DE TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAMJÁBA almenü)
 • A megfelelő jelentkezési lap kiválasztása, azaz aki 2020/2021/ 2. félévében DETEP tag volt alapképzésén, az a mesterszakosoknak szóló jelentkezési lapot töltse ki, aki új belépő, az a neki szóló jelentkezési felületre lépjen be!  Aki nem végzett tanulmányaival, nem szükséges újra jelentkeznie. 
 • Szükséges kb. egyoldalas kutatási/munkaterv a témavezetővel egyeztetve, a hallgató és témavezető által aláírva. A munkatervet a jelentkezés során kell feltölteni. 
 • Kutatási terv megírásához segédlet  a DETEP honlapon található (Tehetséggondozás menüpont, DOKUMENTUMOK almenüpontban). A kutatási terv sablon használta nem kötelező, csupán irányadó segítség a hallgatóknak. 
 • Jelentkezéshez szükséges szakmai önéletrajz feltöltése

 

Levelezős hallgatók felvételéről a mindenkori Tehetségtanács dönt!

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 18.

 • Fontos, hogy a jelentkezési lap minden egyes pontja ki legyen töltve, és a kutatási terv/ munkaterv fel legyen töltve, mert a formailag nem megfelelő jelentkezések nem kerülnek elbírálásra.
 • A formai ellenőrzés után a kari DETEP Bizottságok illetve a Tehetségtanács döntenek a felvételről, szeptember 30-ig.
 • A hallgatók legkésőbb október 4.-ig e-mailben értesítést kapnak a döntésről.

 

Várjuk az érdeklődő hallgatók jelentkezését!

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Olvasztó Zsófia
tehetségkoordinátor

Tehetségiroda (Főépület, 214. szoba)
Tel: 512-900/62281-as mellék
E-mail: 
   
Honlap: detep.unideb.hu 
 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.