Jelentkezés a tehetséggondozó programba

2019, augusztus 27 - 08:00
Ismét lehet jelentkezni a DETEP-be

Újra lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjába.
A program célja, hogy elősegítse a hallgatókban rejlő tehetség kibontakoztatását. A tehetséggondozás elsősorban a tanszékeken, illetve intézetekben történik, alapját a témavezető oktatók irányításával végzett hallgatói kutatómunka jelenti. 

MIT NYÚJT A PROGRAM

 • Kutatómunka szakképzett témavezető segítségével
 • Teljesítmény után járó ösztöndíj tagozatos hallgatóknak
 • Végzéskor diplomamelléklet a programban való részvételről, az elért eredmények felsorolásával. A diplomamelléklet előnyt jelenthet az MA és PhD képzésre való jelentkezéskor.
 •  A Tehetségprogramban részt vevő hallgató számára intézeti/tanszéki kutatóhelye – lehetőségei szerint – biztosítja az alábbi juttatásokat: fénymásolási hozzájárulás, konferenciák/művészeti és szakmai versenyek részvételi díja, utazás és szállásdíj, terepmunka költségei, könyvtári szolgáltatások (díjmentes beiratkozás, köteles példányok kölcsönzése), kutató utak támogatása.
 • Plusz tárgyak/kurzusok felvételének lehetősége
 • A teljesítménykreditet szerzett hallgató ajánlást, igazolást kaphat a kari koordinátortól illetve a DETEP irodától a következő pályázatokhoz: kiemelt szakmai és nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, alapítványi pályázatok, hazai és külföldi konferenciák, tanulmányutak, külföldi részképzés, nyári ösztöndíjak.

JELENTKEZÉS A PROGRAMBA

 A hallgató rendelkezzen kutatási témával (érdeklődési terület) és ehhez keressen megfelelő témavezetőt.

A jelentkezés tartalmi feltételei:

 • A  programba jelentkezhet minden aktív, nappali és levelező tagozatos alap-, mesterszakos illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgató, aki tanulmányait nem szakította meg két szemeszternél hosszabb időszakra, s aki rendelkezik 2 lezárt félévvel.
 • Azok a hallgatók, akik jelenleg mesteres tanulmányaikat folytatják, de alapképzésükön is a DE hallgatói voltak, is jelentkezhetnek a programba.
 • Elsős alap-, illetve osztatlan képzésben részt vevők, valamint azok a mesterszakos hallgatók, akik alapszakjukat nem  DE-n végezték akkor jelentkezhetnek, ha rendelkeznek releváns tudományos versenyeredményekkel, cikkekkel, TDK, OKTV részvétellel
 • Azoknak a hallgatóknak, akik alapképzésen a DETEP tagjai voltak és mesterképzés alatt is szeretnének a programban maradni,  újra kell jelentkezniük. 

Jelentkezhetek-e a DETEP-be?

     
Alapszakos elsős  rendelkezem tudományos cikkel, előadással, versenyeredménnyel igen
Alapszakos első nincs semmilyen tudományos eredményem még nem
Alapszakos felsőbb éves van 2 lezárt félévem, és kutatási témám, választott témavezetőm igen
Mesterszakos elsős alapszakomat a DE-n végeztem, van kutatási témám, és választott témavezetőm igen
Mesterszakos elsős alapszakomat nem a DE-n végeztem, de van tudományos cikkem, előadásom, OTDK , TDK ereményem  igen
Mesterszakos elsős nincs tudományos eredményem  még nem 
Osztatlan képzésben elsős   rendelkezem tudományos cikkel, előadással, versenyeredménnyel  igen
Osztatlan képzésben elsős  nincs semmilyen tudományos eredményem még nem  
Osztatlan képzésben felsős van 2 lezárt félévem, és kutatási témám, választott témavezetőm igen
PhD hallgató - nem

 

A JELENTKEZÉS  KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNIK !  

 • Jelentkezés a DETEP honlapon keresztül történik (Tehetséggondozás menüpont, JELENTKEZÉS A DE TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAMJÁBA almenü)
 • A megfelelő jelentkezési lap kiválasztása, azaz aki 2018/2019 2. félévében DETEP tag volt alapképzésén, az a mesterszakosoknak szóló jelentkezési lapot töltse ki, aki új belépő, az a neki szóló jelentkezési felületre lépjen be !  Aki nem végzett tanulmányaival, nem szükséges újra jelentkeznie. 
 • Szükséges kb. egyoldalas kutatási/munkaterv a témavezetővel egyeztetve, a hallgató és témavezető által aláírva. A munkatervet a jelentkezés során kell feltölteni. 
 • Kutatási terv megírásához segédlet  a DETEP honlapon található (Tehetséggondozás menüpont, DOKUMENTUMOK almenüpontban). A kutatási terv sablon használta nem kötelező, csupán irányadó segítség a hallgatóknak. 

LEVELEZŐS HALLGATÓK JELENTKEZÉSE: a szakmai önéletrajz feltöltése számukra kötelező
 

Levelezős hallgatók felvételéről a mindenkori Tehetségtanács dönt!

 

Jelentkezési határidő első jelentkező: 2019. szeptember 27.

 • Fontos, hogy a jelentkezési lap minden egyes pontja ki legyen töltve, és a kutatási terv/ munkaterv fel legyen töltve, mert a formailag nem megfelelő jelentkezések nem kerülnek elbírálásra.
 • A formai ellenőrzés után a kari DETEP Bizottságok illetve a Tehetségtanács döntenek a felvételről, október 4-ig .
 • A hallgatók október 11-ig e-mailben értesítést kapnak a döntésről.

 

Várjuk az érdeklődő hallgatók jelentkezését!

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Molnár Adrienn
tehetség koordinátor

Tudományos Igazgatóság (212. szoba)
Tel: 512-900/62280-as mellék
E-mail:   
Honlap: detep.unideb.hu 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ