Lányok a DETEP-ben - sikeres az NTP-STEM-23 pályázata az egyetemnek

Az NTP-STEM-23-0003 pályázat keretében a Debreceni Egyetem tehetségméréseket végez, és középiskolákban tréningeket, STEM területi felkészítőket tartanak

Nagy érdeklődés övezi a középikolások számára szervezett tehetslgprograjaink, hiszen több olyan STEM területet is megismerhetnek a diákok közelről, amik lehet nem is kerültek eddig a fókuszukba. 

méréseket végző szakértők

A pályázat keretén belül a Bölcsészettudományi és a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar szakemberei tehetségméréseket végeznek azokban a középiskolákban, amelyek a pályázati felhívásra szívesen jelentkeztek, és vesznek részt ilyen jellegű programokon. 

A méréseket végző szakemberek Hajdúböszörményben, Újfehértón és Debrecenben végeztek méréseket, és számos tehetségígéretet szűrtek ki. 

tehetségmérések

A pályázat keretein belül tréningeken is részt vehettek ezek a tehetségígéretek, hogy a STEM terület ne legyen számukra idegen, és lányként is el tudják magukat képzelni a diákok ezeken a pályákon. 

A pályázat második felében a méréseken részt vettek az egyetemre látogatnak el, és ott részt vesznek a számukra szervezett élménynapokon. 

KIMNTP

 

Legutóbbi frissítés: 2024. 04. 04. 12:59